Sestre pod vzhajajočim soncem

Sestre pod vzhajajočim soncem

Izjemen nov roman, ki temelji na resnični zgodbi, avtorice mednarodne uspešnice Tetovator iz Auschwitza! Roman Sestre pod vzhajajočim soncem pripoveduje zgodbo o ženskah v vojni: je roman o solidarnosti med ženskami, pogumu in trdoživosti v najmračnejših okoliščinah, ki ga je napisala avtorica uspešnic Tetovator iz Auschwitza, Cilkina pot in Tri sestre.

Leto 1942. Singapur pade v roke japonske vojske. Angleška glasbenica Norah Chambers osemletno hčerko Sally vkrca na ladjo, ki zapušča Singapur, v upanju, da jo pošilja na varno. Medtem, ko je otok v plamenih, se avstralska medicinska sestra Nesta James pridruži množici, v kateri je tudi strta Norah in ki jo stlačijo na krov ladje HMS Vyner Brooke. Po le nekaj dnevih plovbe ladjo bombardirajo in ta potone.

Nesti in Norah se uspe prebiti do obale Indonezije, vendar ju ujamejo in pošljejo v eno od zloglasnih japonskih taborišč za vojne ujetnike, kjer jih čakata lakota in kruto ravnanje. A tudi tam je mogoče najti veselje, in sicer v glasbi, ko Norahin »pevski orkester« internirance popelje iz obupa v svetlobo. Prijateljstvo, ki ga stketa z desetinami drugih žensk v taboriščih, jima daje upanje, moč in občutek tovarištva, ki ga potrebujeta, če hočeta preživeti.

Priporoča: Ana Nagode